Vol. 24 No. 2 (2016)

Agricultural products storage and processing

  • USE OF EDIBLE COATING TO EXTEND THE SHELF LIFE OF GUAVA ‘PEDRO SATO‘

    Marcos José de Oliveira Fonseca, Antonio Gomes Soares, Henriqueta Talita Guimarães Barboza, Marcela Aline Guimarães Carvalho, Augusto César Vieira Neves Júnior
    101-110
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.651
  • BINOMIAL INFLUENCE TIME / TEMPERATURE ON THE BACTERICIDA ACTIVITY OF AQUEOUS EXTRACT OF Moringa oleifera LAM.

    João Paulo Gomes Sousa, Carolini Esmeriz Rosa, Daiane Evelin dos Santos Assunção, Ed Carlo Rosa Paiva, Jupyracyara Jandyra de Carvalho Barros
    131-138
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.593

Agricultural mechanization

  • PERFORMANCE OF AN AGRICULTURAL TRACTOR UNDER DIFFERENT LOADS AND FLOWS AIR ADMITTED BY ENGINE

    Fábio Souza Gomes, Elton Fialho dos Reis, Ródney Ferreira Couto, Vandoir Holtz
    111-119
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.613
  • NOTA TÉCNICA: AVALIAÇÃO DAS CONDIÇÕES DO AMBIENTE DE TRABALHO EM UMA FÁBRICA DE RAÇÃO ANIMAL

    Leonardo Rocha Maia, Samantha Pereira Ferraz, Luciano Brito Rodrigues
    147-155
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.595
  • TECHNICAL NOTE: STATUS MAINTENANCE OF AGRICULTURAL TRACTORS OF RICE FARM’S IN SOUTHERN BRAZIL

    Vilnei de Oliveira Dias, Bruno Pilecco Bisognin, Bruna Flores Batistella, Tiago Gonçalves Lopes, Camila Aramburu Dalcin
    156-163
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.653
  • NOTA TÉCNICA: PROGRAMA COMPUTACIONAL PARA ESTIMATIVA DAS TEMPERATURAS DO AR NO NORDESTE BRASILEIRO UTILIZANDO REDES NEURAIS ARTIFICIAIS

    Michel Castro Moreira, Roberto Avelino Cecílio
    164-171
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.631

Water and environmental resources

  • CORRELATION BETWEEN THE SUGARCANE PRODUCTIVITY WITH THE pH OF A RED ULTISOL DYSTROPHIC OF NORTHWEST OF SÃO PAULO STATE, BRAZIL

    Cesar Gustavo Rocha Lima, Morel de Passos e Carvalho, Adriano Souza, Nidia Raquel Costa, Rafael Montanari
    120-130
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.592
  • PRODUÇÃO E PERFILHAMENTO DO CAPIM-MOMBAÇA SUBMETIDO A FONTES E DOSES DE NITROGÊNIO

    Thiago Lopes Rosado, Ivoney Gontijo, Marcelo Suzart Almeida, Alberto Chambela Neto, Carla Penha Simon
    139-146
    DOI: https://doi.org/10.13083/reveng.v24i2.664